Statistike o utopitvah v naši državi niso spodbudne, Ali ste vedeli:

  • Da so utopitve v Sloveniji na 3. mestu po številu smrtnih žrtev?
  • Da se utopitve predšolskih otrok uvrščajo na 2. mesto med najpogostejšemi vzroki smrt nih poškodb otrok?
  • Da se kar 57,8% vseh utopitev zgodi v bazenih kopališč?
  • Da so v slovenskih termah vsako leto vsaj 4 smrtne žrtve?
  • Da je od leta 2000 do 2011 v Sloveniji voda vzela 197 življenj?
  • Da je bilo v lanskem letu dvakrat več utopitev kot leto poprej?

Si lahko privoščite utopitev ali drugo nesrečo na vašem kopališču?

prikaz reševanja iz vode

Varovanje življenj in zdravja ljudi na kopališčih je prva in najpomembnejša naloga, ki jo mora zagotoviti odgovorna oseba. Po drugi strani pa sta varnost in življenje kopalcev pomembna tudi zaradi preprečitve uradnih postopkov zoper odgovorne osebe.

Verjetno veste, da v primeru utopitve ali hude telesne poškodbe kopalca, v skladu z zakonom, objektivno odgovarja tudi odgovorna oseba družbe v okviru katere spada kopališče (tudi notranji ali zunanji bazen). Navedeno pomeni, da se v kazenskem postopku zaradi očitka storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in zaradi kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti znajde direktor kopališča. Gre za objektivno odgovornost!


"Reševalci iz vode so velikokrat malomarni in svoje delo sploh ne opravljajo vestno. Največkrat so to kar študenti, ki nimajo izkušenj, niso strokovno podkovani, delajo brez nadzora, predvsem pa niso motivirani za takšno delo. Pogosto ne znajo pravilno oskrbeti poškodb (včasih pri tem celo sami potrebujejo pomoč), nekateri niti prve pomoči ne znajo nuditi ustrezno.

Je mogoče, da se takšne odgovornosti razbremenite?

Da, mogoče je. Prav to vam želimo ponuditi v našem podjetju Zahteva d.o.o. Naša naloga je strokovno in kvalitetno izvajanje del reševanja iz vode in skrb za varnost kopalcev na kopališču. Poleg tega prevzamemo tudi vso odgovornost v primeru utopitve ali hude telesne poškodbe kopalca! S tem v celoti razbremenimo odgovorno osebo, ne le pred odškodninsko temveč tudi pred kazensko odgovornostjo! Če boste torej zaupali delo varovanja našemu podjetju, se bomo v primeru utopitve ali hude poškodbe kopalca v kazenskem postopku znašli samo mi. Še več, vašo družbo bomo popolnoma razbremenili vsakršne odškodninske odgovornosti. Za vas torej nobenih skrbi in nevšečnosti. Prevzamemo vse odškodninske in kazenske odgovornosti!

Varnost na vašem kopališču ni več vprašaj!

Imamo razlog, zakaj prevzamemo tako veliko odgovornost na svoja pleča! Prepričani smo namreč, da z vrhunskim opravljanjem službe varovanja in reševanja iz vode dejansko lahko preprečimo najhujše nezgode in poskrbimo za maksimalno varnost kopalcev na vašem kopališču. Kopališča, kjer smo bili prisotni do sedaj, so bila bolj varna kot kdajkoli prej. To priznavajo tako odgovorni v teh družbah kot tudi statistika in kopalci sami. V teh kopališčih se do sedaj ni zgodila še prav nobena utopitev! Bodite tudi vi naš zadovoljni naročnik.


reševanje utopljenca

Zahteva d.o.o. - Reševanje iz vode popeljemo na višjo raven

Zavedamo se, da število utopitev narašča. Poznamo tudi veliko nezadovoljstvo kopalcev in delodajalcev nad ponudniki tovrstnih storitev. Po večletni praksi tudi dobro vemo, da je utopitve mogoče preprečiti z večjo mero strokovnosti in angažiranosti. V podjetju Zahteva d.o.o. smo odločeni izboljšati kakovost storitve reševanja in jo popeljati na nov, višji nivo!


reševalci iz vode animirajo obiskovalce

Tudi reševalci lahko pripomorejo k novim obiskovalcem!

Zavedamo se, da je reševalec pogosto most med kopališčem in njegovimi kopalci. Po naših izkušnjah je zelo pomembno, da so reševalci pozorni in ustrežljivi do kopalcev, saj so prav oni tisti, ki omogočajo kvalitetno delovanje kopališča. Pri našem delu poskrbimo za ozračje, kjer se bo kopalec počutil dobrodošlega in cenjenega, saj se le zadovoljen obiskovalec vrača nazaj. Tako lahko od nas in naših reševalcev, poleg najvišje ravni varnosti na kopališču, pričakujete dostojno vedenje v skladu z bontonom in nenapisanimi pravili vljudnosti in spoštovanja. Obiskovalcem vašega kopališča bomo radi pomagali in jim priskočili na pomoč. Če smo se do sedaj na področju reševanja iz vode zgledovali po tujini, je odslej lahko drugače. Zakaj ne bi bilo obratno? Ne želimo se zadovoljiti zgolj s tem, kar v tujih kopališčih velja za dobro prakso. Želimo več, želimo bolje!